H Εκκλησία της Ελλάδος τιμά τον Προστάτη της, Άγιο Φώτιο Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως

 

 

 

Σήμερα η Εκκλησία της Ελλάδος τιμά τον Προστάτη της, Άγιο Φώτιο Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως. Το πρωί στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως Θεοτόκου Πεντέλης τελέστηκε Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευσταθίου. Συλλειτούργησαν οι ορισθέντες υπό της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων και Κίτρους και Κατερίνης κ. Γεώργιος.

Στην αίθουσα του Διορθοδόξου Κέντρου της Εκκλησίας της Ελλάδος, το οποίο στεγάζεται σε χώρους της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πεντέλης, ακολούθησε η καθιερωμένη κοινή σύσκεψη της Ιεράς Συνόδου με τους Καθηγητές των Θεολογικών Σχολών Αθηνών και Θεσσαλονίκης και της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Αθηνών.

Στον εφετινό εορτασμό ομιλήτρια ήταν η κ. Κυριακούλα Παπαδημητρίου, Καθηγήτρια Καινής Διαθήκης του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας και Χριστιανικού Πολιτισμού της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με θέμα: «Η λάμψη του αρχαίου κόσμου υπό το Φως του Αγίου Φωτίου. Μετακένωση και μεταλειτουργία του κλασικού πολιτισμού στον χριστιανικό».
Εκ μέρους της Θεολογικής Σχολής Θεολογικής Σχολής Θεσσαλονίκης παρόντες ήσαν ο κοσμήτορας, καθηγητής κ. Χρυσόστομος Σταμούλης, ο πρόεδρος του Τμήματος Θεολογίας, καθηγητής κ. Νικόλαος Μαγγιώρος και ο πρόεδρος του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας και Χριστιανικού Πολιτισμού, καθηγητής κ. Απόστολος Κραλίδης.