Εκπρόσωποι εικοσιτριών Αμερικανικών Πανεπιστημίων επισκέφτηκαν την Τρίτη 8 Νοεμβρίου το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

Εκπρόσωποι εικοσιτριών Αμερικανικών Πανεπιστημίων επισκέφτηκαν την Τρίτη 8 Νοεμβρίου το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Η επίσκεψη έγινε στο πλαίσιο του International Academic Partnership Program/IAPP-Greece, μια πρωτοβουλία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων για την ενίσχυση των ακαδημαϊκών σχέσεων των δύο χωρών.

Στη συνάντηση, που έγινε στο ΚΕΔΕΑ του ΑΠΘ, συμμετείχαν εκ μέρους του ΑΠΘ, ο πρύτανης του, καθηγητής κ. Νικόλαος Παπαϊωάννου, ο οποίος τόνισε, πως «Με τη συνάντηση με τους εκπροσώπους των αμερικανικών Πανεπιστημίων επιχειρείται ακόμη μεγαλύτερο “άνοιγμα” του Πανεπιστημίου μας στην παγκόσμια ακαδημαϊκή κοινότητα, που ενισχύει την κινητικότητα των φοιτητριών/φοιτητών μας, τη διεθνή αναγνώριση της ποιότητας των σπουδών του ΑΠΘ, της έρευνας που παράγεται στους κόλπους του και του κύρους του ανθρώπινου δυναμικού του», καθώς και οι Αντιπρυτάνεις, Καθηγητές κ. Δημήτρης Κωβαίος και Χαράλαμπος Φείδας, και οι Κοσμητόρισσες και οι Κοσμήτορες του Αριστοτελείου, οι οποίες και οι οποίοι παρουσίασαν το έργο και τη δράση των Σχολών τους.

Τα Αμερικανικά Πανεπιστήμια που συμμετείχαν είναι τα εξής:
1. California Polytechnic State University
2. Columbia University
3. George Mason University
4. Harvard University
5. Indiana University
6. Johns Hopkins University
7. Joliet Junior College
8. Lehigh University
9. Michigan State University
10. Ohio Northern University
11. Princeton University
12. Roger Williams University
13. Rutgers University
14. Stockton University
15. Tufts University
16. University of Cincinnati
17. University of Delaware
18. University of Illinois at Urbana-Champaign
19. University of Kentucky
20. Widener University
21. William & Mary
22. Yale University
23. York College of Pennsylvania